...206; MasterChefs...

Åh, vad det var trevligt att byta ut stranduniformen (läs: helt okoordinerad, totalt praktisk och "au naturel") mot en outfit mer passande för en afton i city.
Japp, både mascara och nagellack applicerades!
Samt några rejäla duschar med parfym.
Ska de va så ska de va!
 
Restaurangen heter Chloe´s och ligger i stadsdelen Kent Town inne i Adelaide.
Inhyst i ett typiskt "Aussie"-hus från forna dar; veranda, snickarglädje, fast i metall så det heter väl då rimligtvis smidesglädje...
Blyinfattade fönster och högt i tak...
Sober inredning; väggarna andades elegans och gemytlighet.
 
Finkameran fick stanna hemma så bilderna är lite sisådär..., i höstmörkret!
 
 
 
 
En drink före maten i form av bubbel för damerna och Dry Martinis åt herrarna alltmedan vi begrundade den fantastiska menyn... Oh la la!
 
 
 
Vi gick all in; förrätt, varmrätt och dessert. Så klart!
Det där riktiga tecknet på att man ägnar sig åt "fine dining" är när det anländer en pytteliten kula laxmousse samt en skärva sprött, saltbakat kex till bordet innan förrätten serveras...
 
 
Dessutom serverades vi en kula rabarber-limesorbet mellan för- och varmrätt..
För att rensa smaklökarna; cleanse the palate...
Oh, Happy Days!
Två äldre gentelmän serverade; den ena grek och ägare och den andre fransos och tillika hovmästare.
 
Alltihop smakade alldeles utsökt; snacka om att Chloe´s har riktiga MasterChefs i köket!
 
Sjätte säsongen av MasterChef Australia har precis börjat på TV här; vi är stora fan av programmet sedan flera år tillbaks. En av de få serier vi följde under åren i Indien.
 
 
 
(MC Sverige och MC USA har vi också kollat på, lite halvhjärtat så där... Tycker dock inte dom kommer upp i samma klass som sin Australiska motsvarighet.)
 
Även Gary Mehigan, Matt Preston och George Calombaris är tre riktiga MasterChefs; otroligt duktiga, smaksäkra och dessutom väldigt folkkära.
Dessutom vet vi att åtminstone Gary är riktigt, riktigt trevlig!
Vi fick tillfälle att träffa honom en gång under de år vi bodde i Indien!
Australian High Comission New Delhi hade ett matlagnings- och middagsevent där han var den stora stjärnan; tack vare makens kontakter fick vi möjlighet att vara med. 
Så klart blev det "kortografering"; Gary ville ju så gärna vara med på vår bild...
En dag att minnas!
 
( Starstrucked?- Absolut!)
 
I dag är det maken som får agera MasterChef här hemma; på söndagsmenyn står...
Confiterad anka med picklad rödlök, rostad potatis med timjan samt en Dijonnaise-sås till det.
 
Inte mat som vanligtvis står på det Sahlbergska matbordet men någon gång måste ju vara den första!
Vi tycker ju om mat; både att laga och äta.
Lätt att fastna i den vardagliga vinkelvolten dock, därför blir det extra kul och spännande när man provar något nytt!
Själv har jag vevat ihop en glass; samma som för några veckor sedan, med grädde och kondenserad mjölk.. Denna gången har jag även i hackad mandel och har dessutom rört ner jordnätssmör i den smälta 70 %-iga chokladen....
 
Snacka om att hela helgen handlat om mat; i MasterChef-klass.
 
Filibabba!
 
No Worries/Titti
 
2 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Adelaide, Australien, Australien blogg, Blogg Australien, Chloe´s, MasterChef
#1 - - Agneta:

Vad ni gottar er och det är ingen dålig MC du har hemma heller. Jag håller med dig att MC Australien är bäst, just nu går en repris av proffsens MC här men jag längtar efter nästa säsong. Vi är ju lite efter er här i Svedala nu är det söndag fm t.ex. och dags att ge sig i kast med balklänningarna.
Kramar

#2 - - JoY:

Visst är det härligt att äta på riktiga finrestauranger ibland, händer inte ofta för oss. Bodde på ett slott i Tyskland och där i riddarsalen åt vi en 7 rätters middag, mumsig.
Laga anka har vi aldrig gjort, bara pratat om det, kanske att det ska testas snart hihihi.
I natt hade vi regn blåst och årets första åska!
Kram