...248; Tropical Queensland; Townsville...

Efter att vännerna Hans och Ingrid varit hos oss 1 vecka och hunnit med såväl vindistrikt som koala-klappning, kängurumatning, Kangaroo Island-besök, terasshäng, strandpromenader en masse samt en heldag i Adelaide var det dags för dom att fortsätta sin "walkabout" här Down Under.
Vi är inte dom som släpper taget så himla lätt så det är klart att vi hakade på; framförallt när vi fick reda på att dom tänkte sig till Townsville uppe i nordöstra delen av såväl Australien som staten Queensland.
Den delen som dessutom benämns "Tropical Queensland".
Ett sådant gyllene tillfälle till långweekend fick bara inte missas!
Och vem vill inte kunna säga att en varit i TROPIKERNA ;-) ?!
Dessutom fick vi på det viset ytterligare 4 dagar ihop. 
Win-Win situation för hela slanten!
 
I torsdags for vi så iväg.
Planet gick redan 06.15 och taxin hämtade oss 04.45...
Vi var uppe långt före tuppen!
Efter två timmars flygresa till Brisbane, därefter byte, och ytterligare 2 timmar norrut så var vi framme i Townsville och TROPIKERNA redan vid lunchtid.
Australien är ohemult stort... Just sayìn!
 
(Lite tidig historia; allt enligt Wikipedia:
Staden Townsville grundades 1865 men redan 1770 seglade James Cook i området, dock klev han aldrig i land. Det gjorde däremot Kapten Phillip Parker King och botanisten Alan Cunningham 1819. Naturligtvis bodde här människor långt innan den vite mannen kom och gjorde anspråk på marken; ursprungsgrupperna Wulgurukaba, Bindal, Girrigubba, Warakamai och Nawagi...
Guldfält och sockerproduktion ledde till att det bodde ungefär 4000 människor i staden knappt tjugo år efter grundandet. Idag bor det närmre 200 000 i Townsville.
Som en liten anekdot; James Morrill led skeppsbrott i närliggande farvatten år 1846. Under sjutton års tid levde han med och bland ursprungsstammen Bindal innan han blev funnen av sina "fellow europeans" och vederbörligen återbördad till civilisationen i Brisbane...)
 
(Efter bytet i B-bane flög vi längs med kusten. Vi befinner oss 10 000 meter upp i luften på fotot... Kolla molnens spegling i det kristallklara vattnet. Jag har då aldrig sett på maken!!!)
Vi hade hyrt en lägenhet, precis vid strandpromenaden i Townsville, med två sovrum, terass och tillhörande poolområde. Hur fräscht och snyggt som helst! "Mariners North"; rekommenderas!
Eftersom det var lunchdags i allra högsta grad langade vi bara in väskorna och strosade strandpromenaden bort mot den utvalda restaurangen.
Passerade röda flaggor och varningsskyltar...
 
Första åtgärden, om oturen skulle vara framme, är att skölja ymnigt med vinäger.
Om man nu glömt att återbörda flaskan till dess rätta ställe; handväskan, efter att ha skakat ihop dagens salladsvinaigrette så finns det i ändå hopp om livet, och överlevnaden...
(Nu var visserligen just den här vinägerhållaren tom; någon kanske skulle ha stort sallads-party och kom i nöd...?)
Nåväl, badförbud rådde ju och stranden var helt folktom.
 
Vi kom fram till vårt mål för stunden... och det gjorde ju inte ont direkt!
34 grader och hög luftfuktighet; då smakar öl som allra bäst!
Tropiska tapas på fisk- och skaldjurstema. Naturligtvis serverade på...Longboards!
Därefter var vi duktiga och handlade hem frukostmat och eftermiddags-snacks innan det var dags för pool-häng.
Kanske slank det med några öl och en flaska vitt i påsarna också...
Samt malariaprofylax, så klart!
Är man i TROPIKERNA så är man.
 
Blev en tidig morgon även på fredagen; det var dags att Hitta Nemo eller åtminstone leta efter honom under ytan, nere i det där kristallklara turkosblå...
Hur det gick?
Ja, vad kan jag säga...; den som läser fortsättningen får veta ;-)
 
No Worries/Titti
 
Visa fler inlägg