...147; Roadtrip del 1, Härlig Hamburgare & Hemsk Hummer...

Hemma igen, efter 9 dagars "roadtrip".
Temperaturer mellan 14 och 30 grader.
Kust och inland; kurvor och raksträckor.
Byar, städer och mångmiljonmetropol.
Hummer och hamburgare.
Fuskåkning och karantänkontroll.
Vatten, vind och sand.
 
Men, ordningssamt och plikttroget, börjar jag väl från början och plöjer mig så sakteliga framåt med hjälp av allehanda tangenttryckningar och bilduppladdningar...
 
 
Dag 1; Första anhalten var den lilla kusstaden Robe, som ligger cirka 350 kilometer sydost om Adelaide. Fransmannen Nicolas Baudin "upptäckte" den lämpliga bukten 1802 och strax därefter grundades staden.
Vi åkte över Adelaide Hills och ut på landsbygden. Genom städer och samhällen och sedan ut på en mer ödslig landsväg. Det mest spännande som hände under de första timmarna var att vi ,med  nöd och näppe, undvek att köra på en känguru som plötsligt hoppade fram ur buskarna vid vägkanten!
Undrar vem som fick störst adrenalinpåslag?
Vi satt och pratade mat; Micke hade kollat in en restaurang i Robe som heter "Sails", den hade fått jättebra omdömen på TripAdvisor och vi hade till och med bokat bord hemifrån förorten!
Allt för att inte riskera att bli utan denna kulinariska upplevelse.
Har dom hummer, vilket dom naturligtvis har, då är det det vi ska äta till middag, var vi rörande överens om!
Adrenalinkicken i kombination med klockans obarmhärtiga tickande och mat-pratet gjorde att vi blev i desperat behov av lunch. NU!
 
In the middle of no where...
Till höger om oss; kustlandskap med lågvatten, saltavlagringar och dammigt gröna buskar...
På vänster sida dök det upp en liten, halvskruttig, campingplats och en bensinmack med ett litet betonghus bredvid.
"Salt Creek" stod det ovanför dörren.
Innanför; skruttiga bord och stolar, hjorthorn och hajgap uppspikade på väggarna. Fiskespön, campingutrustning och konserver av allehanda slag till försäljning. Stora snäckor och fårklipparverktyg samsades med kartonger med öl. Chipspåsar och fryst fiskbete... Aussie-grabbar i kängor och flip-flops samt säckiga shorts och solblekta t-shirtar och stora pick-up`er fullastade med tält och fiskeutrustning parkerade utanför...
Gissa om de hamburgarna var goda!
 
Trots att jag visste att jag borde, att jag skulle komma att ångra ihjäl mig så tog jag inte ett enda kort.
HUR dum får man vara? Ett så otroligt coolt och "äkta" ställe och så...arrrggghhh!
 
Någon timme senare var vi framme i Robe, slängde in väskorna på motellrummet och kollade in... nä, inte staden; havet kom högre upp på prio-listan!
 
 
 
 
Vilt och vackert!
 
 
Därefter gick vi ner "på byn"; en liten drink före maten skulle vi allt ha! Satte oss på "New Caledonian Inn" och beställde ett glas vitt och en kall öl, begrundade livet och tittade på folk...
Plötsligt blev det väldigt många människor att titta på! Fler och fler dök upp...
 
 
Tydligen var det dags för Robe`s årliga "Christmas Parade"!
 
 
Alla stadens föreningar och sällskap var representerade; alltifrån "Surf Rescue" till Säckpipe-männen och Hundklubben...
 
 
 
Husmodersföreningen icke att förglömma!
 
 
Lagom tills paraden var över och förbi blev det dags för oss att glida in på "Sails" och avnjuta en 3-rätters hummermeny a´ 110 dollar per näsa; vin icke inräknat...
 
Om jag säger så; missa förallt i världen inte hamburgaren för 10 dollar på "Salt Creek" om ni har vägarna förbi. ej heller att ta massor med fotografier!
 
Ni kommer spara ohemult med dollars genom att undvika tre väldigt mediokra och trista hummervarianter på restaurangen "Sails" i Robe!
Bättre att beställa en extra burgare från betonghuset i "the middle of no where" och ta med som take away till
den lilla staden vid bukten som Nicolas Baudin ´upptäckte´ 1802...
TripAdvisor är informerade om detta.... Just sayín!
 
No worries/Titti
 
2 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Adelaide, Robe, Salt Creek, christmas parade, hamburgare, hummer
Visa fler inlägg