...262; Proppen & Gnistan ...

Vart tog jag vägen?
Ja, det är något man verkligen kan fundera över...
 
Det var som om proppen drogs ur och all lust och inspiration virvlade ner och bara försvann.
När döttrarna åkte tillbaks till Sverige efter 3 veckors efterlängtat intensivumgänge och maken dessutom drog på en två veckors tjänsteresa 36 timmar därefter så tappade jag liksom gnistan...
Längtar efter Loppan och Filifjonkan mest hela tiden. Australien ligger förskräckligt långt bort.
Längtar också efter fina vänner, världens bästa akutmottagning, tanten i kassan på ICA Flygfyren och en stor gräddig semla...plus tusen, miljoner små svenska vardagsföreteelser till...!
Addera dessutom en i det närmaste oupphörlig radda med dagar där temperaturen stått och dallrat på över 30 grader; med hjärnsmälta och total orkeslöshet som påföljd, så är det kanske inte så konstigt att en blir lite matt i pälsen.
Det har knappt gått att vara utomhus; förutom på förmiddagarna, när solen har stekt från en ozonfattig himmel.
Har till och med börjat glo på tv på eftermiddagarna, med fördragna gardiner och ac´n på full sprutt. Första gången det har inträffat på alla dessa 5 år som expatriat/"luxurywife"...
Stark hemmafru-varning på det!
Tovig och matt, på både in- och utsida.
Blä!
 
Tagit till små knep som brukar funka; gick och klippte mig, färgade ögonfransarna, köpte nytt nagellack och läppglans (i färgen rouge pin up med förhoppning att det skulle göra susen..), ny anteckningsbok i orange (Happy colour!) samt nytt fodral till Paddan... Hjälpte lite men inte hela vägen.
 
Nu har vi haft några dagars respit där kvicksilvret hållt sig runt 23-24 grader som mest och runt lagoma, underbara 14-17 nattetid...Love it!
Redan på fredag är det dock dags för nästa varmfront att dra in; söndagen skall till exempel bjuda på 39 och måndagen på 40 högst oönskade och ovälkomna grader...
Fast hösten är ju på väg, februari är som augusti hemma i Svedala; solen är lite morgontröttare och går och lägger sig redan vid kvart över åtta om kvällarna.
Morgnar och kvällar är svalare. Ljuvliga.
Så det finns hopp!
 
Häromdagen lovade jag Micke att "aldrig någonsin mer klaga på vädret i Sverige, jag kommer omfamna varje ruskdag och varje noll-gradigt-och-snöblaskmorgon som vore det min bästa vän..."
 
Ett löfte jag, så klart, inte kommer hålla, men där och då lät det otroligt troligt och trovärdigt!
 
Här i Adelaide har The Fringe Festival startat och kommer hålla på i en dryg månad.
"Adelaide Fringe, Australia´s largest open-access arts festival and internationally renowned as one of the best. Artists from Australia and across the globe take over the city in hundreds of pop up venues in park´s, warehouses, lane-ways and empty buildings as well as established venues such as theatres, hotels, art galleries, cafes and town halls."
Tiddeli-pom och Tiddeli-pej!
 
Vi tog bussen in i lördags och mötte upp aussie-vännerna, Jenny & Dave, för drinkar, middag och lite Fringe´ande!
Lyckades få bord på den coola sydafrikanska restaurangen Africola, på East Terrace! Maken sitter med knäppta händer av pur lycka och tacksamhet. Tur som tokiga, för där är alltid fullbokat!
Brukar aldrig lägga upp mat-bilder och är dessutom ingen kött-ätar-typ, men inga regler utan undantag... Sååå gott!
Därefter gick vi in i "Garden of Unearthly Delights" som i vanliga fall bara är en park, rätt och slätt, men som under dessa 4 veckor förvandlas till ett fantastiskt plejs med kulörta lyktor i träden, sittplatser överallt, uppbyggda teatrar och paviljonger, matstånd och barer. Ljud, ljus, färger och en massa härliga människor!
Vi nöjde oss med att strosa omkring och därefter slå oss ner på gungor och höbalar, men redan i morgon skall vi dit igen och då för att gå på föreställning; har bokat biljetter till en show med en grupp som heter Velvet; dom har lovat att bjuda på "Welcome to Wonderland and...Boogie Wonderland. A raucous & seductive fusion of disco, dance, burlesque & circus"
Skall bli riktigt kul!
 
Så här första veckan på Fringe så är det även illuminationer (heter det verkligen så?); belysning med bilder i alla fall!, på diverse äldre, anrika och vackra byggnader längs med North Terrace.
Så snyggt och häftigt!
 
Tänk, bara genom att sitta ner och knappra dessa rader och lägga upp bilder så känns det som om proppen är på plats och gnistan tänts igen. Visserligen är gnistan lite svag och flämtande och proppen sitter inte helt tätt men ändå; det tar sig...som pyromanen sa.
Dags att måla naglarna med nya lacket och bättra på läppglansen!
Kanske skriva några poetiska rader i nya "happy colour"-boken...
Eller slå på tv:n till och med...?
Gäller ju att passa på så länge man nu är luxurywife...f´låt, menar ju hemmafru...
 
No Worries/Titti
 
 
 
 
7 kommentarer publicerat i Allmänt, Livet, Personligt;
Taggar: Adelaide, Australien, Australien blogg, Blogg Australien, Expat Blogg, Fringe Festival, adelaide Fringe
#1 - - Susanna Rosen:

Härligt att se att du fick tillbaka lite gnista. Det är som sagt inte alltid lätt att vara luxury wife,flåt hemmafru i främmande kulturer långt hemifrån. Snart ska ni ju hem till Svedala igen...tiden går ju så fort. massor av kramar , dock ej så varma än, från Indien.
Sanna

#2 - - Gabriella:

Igenkänningsfaktor TOTAL! Vi skrev näst intill identiska inlägg vid samma tidpunkt! Ja både Australien och Sydafrika är lååångt bort och man saknar så många små knepiga saker. Jag kan till och med sakna regn och rusk nu. Så trött på denna värme. Och tänk att bara kunna gå till ICA och köpa sig en semla. Eller falukorv! Eller att kunna gå till ICA Maxi med en lååång inköpslista och komma hem med ALLT på listan. Slippa springa i tre olika butiker men ändå inte ha med sig allt. Så är det här i alla fall. Nu har Barilla pasta varit slut på hyllorna i tre veckor. Vill inte ha sydafrikansk smutsgul pasta som klibbar. Jag vill ha dyr, importerad Barilla pasta! Ja, ja känns väldigt skönt att jag inte är ensam om att känna så här i alla fall. Nu tar vi oss i kragen och ser på allt på den positiva sidan och låter bloggarna få komma fram ur malpåsarna så långsamt! Kram från ett soligt och varmt Kapstaden

#3 - - Anonym:

Jag undrade just! Har saknat dina inlägg. Härligt att du är på banan igen och vad kul det låter med den där festivalen. Just nu är det bara kallt och eländigt i Sverige, inget att längta till, om det nu kan vara någon tröst. Är det så att ni är på väg att flytta hem igen? Må så gott! Kram från mig 😀

#4 - - Anonym:

Jag undrade just! Har saknat dina inlägg. Härligt att du är på banan igen och vad kul det låter med den där festivalen. Just nu är det bara kallt och eländigt i Sverige, inget att längta till, om det nu kan vara någon tröst. Är det så att ni är på väg att flytta hem igen? Må så gott! Kram från mig 😀

#5 - - Anonym:

Oups! Blev visst dubbelt och ingen avsändare 😝. Kram från Maria W i Skåne ska det va!

#6 - - Anonym:

Maria i Skåne alltså 😜😝.

#7 - - Anneli:

I hear ya!

Känner igen mycket av det där med att tappa gnistan och att längta efter ruskväder när man bor i solskensparadiset.

Ja, Sverige är bra! Här trycker vi i oss semlor och går på ICA och det uppskattas som aldrig förr och på ett sätt som sådana som inte varit expats någonsin kan förstå.

Kram och hoppas det känns bättre snart...ja och gud så tomt det blir när familjen åker hem.

Kram!

Anneli